Весілля в Німеччині

Весілля в цій країні умовно можна розділити на дві складові:

Розпис, який проходить безпосередньо в Загсі (не передбачає спеціальної підготовки та дозвільних нарядів, кількість супроводжуючих мінімально) і церковну, що відбувається в наступному після розпису році. Друга частина, на відміну від попередньої відбувається урочисто, пишно і з розмахом. Однак вона не є обов'язковою в силу особистісних уподобань і віри наречених. Хоча раніше в Німеччині лише вінчання закоханих свідчило про щирість їхніх почуттів. За звичаєм, німецькі дружини носять дві обручки: весільна (звичайне просте) і вінчальне (відрізняється дорожнечею і вишуканістю).

Весілля в Німеччині
Весілля в Німеччині


Проведення німецького весілля має свої відмінні особливості та традиції, а саме: перед церемонією необхідно посадити кущ або дерево в знак створення нового осередку суспільства; в Рагсі молоді повинні розпиляти колоду, що означатиме їх з'єднання в єдиний союз. Весільний букет збирається виключно з квітів білого кольору. Кращим кольором сукні виступає також білий.

На самому піку веселощів відбувається крадіжка молодої дружини іншому нареченого. Потайним місцем для неї стає один з місцевих барів. Наречений здійснює пошуки нареченої, при чому збільшення тривалості пошуків прямо пропорційна збільшенню суми грошей, яку він заплатить за випиту випивку та викуп дружку. Наречена тим часом проводить у закладі старовинний обряд, обсипаючи відвідувачів зерном і сіллю, привертаючи тим самим у свою сім'ю благополуччя і грошову спроможність.

В ході урочистості часто запрошеним роздають папірці із зазначенням дати та найменуванням предмета, який потрібно надіслати новоспеченої сім'ї під час медового місяця. Варто відзначити, що весілля в Німеччині прийнято проводити пишно, не економлячи кошти.

Що стосується весільних страв, меню включає не менше 20 страв. Гості при цьому приносять власні глиняні горщики, які забираю не з'їдені залишки. Головне місце на святковому столі займає весільний торт на заказ, що складається з 5 ярусів, які німці пов'язують з 5 життєвими періодами: поява в цьому світі, відхід з нього, поява потомства, створення сім'ї і перше причастя. Торт молодята ріжуть разом, чия рука розташовується вище, той глава сім'ї. За звичаєм, після святкування дорогу молодій сім'ї всипають хвойними гілочками, що повинно залучити в їх будинок достаток і благополуччя.

Добавити коментар

Залишити коментар