Дім та дозвілля

Характеристики гофрокартону марок П-31, П-32, П-33

У складі 5-шарового гофрованого картону 3 гладкі (лайнери) та 2 хвилясті шари (флютинги), що чергуються один з одним. Така комбінація забезпечує високі експлуатаційні властивості матеріалу. П'ятишаровий картон виготовляють як із усіма шарами бурого кольору, так і із зовнішнім білим лайнером.

Читати більше

Новий каталог інтернет ресурсів України

Сайт linkewey.pp.ua - це як крутий шпигунський гаджет для молоді, але у віртуальному світі! 🚀 Тут ти можеш відкрити двері до безмежного світу українських онлайн-ресурсів та цікавинок. Це як мапа скарбів для тих, хто шукає щось справжнє та неймовірно цікаве в україномовному інтернеті.


Читати більше

Український Гірський Гончак

Порода  Український Гірський Гончак - існує дуже давно і успішно застосовується на ловах у гірських районах України. Кола, близькі до національної Федерації мисливського собаківництва України, вже кілька раз намагались зареєсрувати цю породу у міжнародній федерації але поки що безуспішно, але менше з тим, вона існує далеко не в одиничних екземплярах, в основному в Рахівському районі.

Читати більше

Умови для яйцекладки матки

Велика кількість торішніх бджіл у родині не тільки створює гарні умови для яйцекладки матки, але одночасно дозволяє їй зібрати багато меду про весняних медоносів, що не під силу слабким родинам. Сильна родина в будь-який сприятливий день може вислати масу літних бджіл на медозбір. З похолоданням ці бджоли знову збираються у вулик і як би "шубою" прикривають розплід.

Читати більше

Чищення гнізд і дезінфекція вуликів

Верхній льоток зарешечивают сіткою, а нижній щільно заліплюють глиною, у якій протикають отвір приблизно в 1 див шириною. У цей отвір вставляють трубочку довжиною 20-25 див так, щоб вона цілком увійшла у вулик, без усякого виступу назовні. Злодійки будуть сходити у вулик через трубочку й прагнути на світло до верхнього заґратованого льотка, тому вони не знайдуть зворотного виходу. Протягом дня у вулику скопиться маса бджіл-злодійок; увечері вулик забирають у бджоляник.

Читати більше

Життя бджоли та вулик

Королева не тільки не керує родиною, але й сама перебуває в повній залежності від робочих бджіл, які регулюють її діяльність. Підсилюючи годівлю матки молочком, робочі бджоли змушують неї підвищувати яйцекладку й, навпаки, скороченням харчування знижують або навіть зовсім припиняють відкладання яєць.

Читати більше

Догляд за бджолами

Догляд за бджолами: Попередні відомості для починаючих бджолярів: Щоб стати кваліфікованим бджолярем, треба детально вивчати життя бджіл, знати найважливіші медоносні рослини, уміти розбиратися в пристрої різних типів вуликів, пасечных будівель і т.д. Все це треба ґрунтовно вивчити по спеціальним руководствам. Але для починаючого бджоляра необхідно насамперед одержати початкові, найбільш важливі відомості про життя бджіл їхньому поводженні й правилах роботи сними.

Читати більше

Огяд бджолиної сім'ї

Переносити вулик треба обережно, без поштовхів; робітники повинні йти в ногу, щоб вулики менше розгойдувалися. Розміщаючи вулики по пасіці, їх варто ставити на торішні місця, дотримуючись порядкового номера.

Читати більше

Розплід бджіл

Бджоли не тільки забезпечують мед, але й мають велике значення у пилкуванні рослин. Вони переносять пилок з однієї квітки на іншу, допомагаючи утворювати нові насіння та плоди. Без їхньої роботи, багато рослин не змогли би розмножуватися ефективно.

Читати більше

Правильна оснастка поплавцевої вудочки

Правильна оснастка поплавочної вудки у більшості варіантів ловлі відіграє вирішальну роль. Просто майстри рибалки сприймають цю тезу як щось таке, що зрозуміле саме собою, а більшість звичайних риболовів-аматорів - просто як красиві слова, що говорять про необхідність якихось додаткових і, на їх погляд, некорисних маніпуляцій з оснасткою.

Читати більше