МІНЕРОЛ ПРОТИ ГІПЕРТОНІЇ. ПРИЧИНИ ГІПЕРТОНІЇ:

Холестерин накопичується на деформованих стінках судин (втрата еластичності через нестачу кремнію) і є основою для формування атеросклеротичних бляшок. Він нерозчинний у воді, і тому бляшки тверднуть, в них починають накопичуватися кальцій і нитки сполучної тканини (фібрин), кров починає насилу проходити через звужується ділянку. Кров'яні тільця (тромбоцити, лейкоцити) вдаряються об перешкоду, розбиваються, гинуть, склеюються між собою і осідають на бляшку, збільшуючи її розмір.

Таким чином, у людини розвивається хронічна недостатність кровоносного русла (наприклад, стенокардія). А тромбоцити продовжують падати на бляшку, розбиватися і приклеюватися до вже склеєним між собою залишкам тромбоцитів. Зростає тромб, який при несприятливих умовах може відірватися і закупорити собою якусь артерію. Це вже буде гостра недостатність судин (наприклад, інсульт або інфаркт).


РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ


Виникнення і розвиток, перебіг і результат будь-якого патологічного процесу пов'язані, як встановлено рядом досліджень, перш за все, зі станом мікроциркуляції крові, що забезпечує надходження необхідних для нормальної функції клітини речовин і звільнення її від шлаків.

Серед факторів, що впливають на стан системи мікроциркуляції крові, значне місце відводиться концентрації ліпідів крові: альфа-холестерину, загального холестерину і тригліцеридів*.

Вплив Мінеролу на концентрацію ліпідів крові вивчали у спільному дослідженні національного Аграрного університету УААН та Інституту геронтології АМН України (на курах-несучках 4-х річного віку), а також в Інституті кардіології ім. акад.Н. Д. Стражеско АМН України (на хворих із серцево-судинними захворюваннями та патологією опорно-рухового апарату).

* Загальний холестерин і тригліцериди - довголанцюгові жири, які містять у своїй хімічній структурі довгий ланцюжок вуглецевих атомів. Через цей ланцюжок вони не дуже добре метаболізуються і тому здатні накопичуватися в кровотоці, погіршуючи стан системи мікроциркуляції крові.

* Альфа-холестерин-корисний холестерин, підвищення його рівня пов'язано зі зменшенням ризику розвитку атеросклерозу.

При використанні обраної дози Мінеролу відзначено достовірне зниження рівня загального холестерину і тригліцеридів в крові піддослідної птиці з одночасним незначним збільшенням показника альфа-холестерину, що свідчить про нормалізуючу дію використовуваної добавки. Факт позитивного впливу Мінеролу підтверджений зменшенням відкладення жиру в тушках птиці майже в 2 рази і поліпшенням якості яєць, в тому числі підвищенням вмісту особливо цінних - поліненасичених жирних кислот, в порівнянні з контрольною групою, до 10%.


Причини гіпертонії:

  • неправильне харчування (надлишок тваринного жиру, цукру і солі);
  • гіподинамія (малорухливий спосіб життя), вживання алкоголю, куріння (разом 70%);
  • атеросклероз (30%).

У клінічному експерименті на хворих з серцево-судинними захворюваннями і патологією опорно-рухового апарату встановлено, що курсове використання Мінеролу сприяло помітній нормалізації показників, що наближаються до допустимих нормальних їх значень у здорових осіб.у дослідній групі в порівнянні з контрольною досягнуто за 21 день зниження рівня холестерину в 2 і тригліцеридів в 1,5 рази на тлі підвищення, більш ніж в три рази, антирискфактора атеросклерозу - альфа-холестерину (в порівнянні з початковим рівнем показників контрольної та дослідної груп).

Обстеження до і після курсового прийому включало: загальний аналіз крові, сечі, великий біохімічний аналіз крові для оцінки функціонального стану печінки, нирок, підшлункової залози, білкового, вуглеводного, ліпідного, пуринового обміну, іонного гомеостазу, активності ферментів (лактатдегідрогенази, креатинфосфокінази, аланінамінотрансферази, аспартат-амінотрансферази, лужної фосфатази, гаммаглута мілтрансферази), ЕКГ обстеження. Біохімічні дослідження проведені на автоматичному автоаналізаторі "Exspress-550 «(Великобританія), для досліджень показників периферичної крові був використаний гематологічний автоаналізатор» Colas Micros" (Австрія).


НОРМАЛІЗАЦІЯ ФОРМУЛИ КРОВІ

Про більш ефективний курс лікування з використанням Мінеролу свідчить збільшення також (в 1,5 рази в порівнянні з контролем) вмісту гамма-глобулінової фракції і зменшення в 1,7 рази концентрації сечової кислоти в сироватці крові у хворих дослідної групи, що вказує на збільшення потенціалу імунної системи організму і зменшення ступеня його зашлакованості. Курсове використання Мінеролу сприяло також оптимізації і нормалізації іонного гомеостазу. При цьому відзначено достовірне збільшення вмісту мінеральних елементів в крові хворих порівняно з початком лікування: загального кальцію і його іонізованої форми, відповідно на 11 і 15%, іонів магнію і калію на 18 і 16%, а рівень заліза у хворих дослідної групи виявився на 21% вище, ніж до початку лікування. У групі порівняння ці показники, за винятком калію, достовірно не змінювалися.


Відзначено також зменшення в 1,7 рази в порівнянні з контролем активності лужної фосфатази, що одночасно зі зниженням активності аланінамінотрансферази (в 1,9 рази) свідчить про більш інтенсивної нормалізації функціонального стану печінки і жовчовивідних шляхів в групі хворих, які отримували Мінерол.


Із зазначеною спрямованістю зсуву активності фосфатази збігаються і коливання рівня неорганічного фосфору у хворих дослідної групи (порівняно з контрольною зниження в 1,4 рази), що також вказує на більш швидку стабілізацію структури кісткової тканини і уповільнення процесів деструкції в ній.


У обстежених хворих після використання Мінеролу встановлено підвищення еритроцитів і гемоглобіну, а також нормалізація лейкоцитарної формули крові. Характер зміни зазначених показників свідчить про мембраностабілізуючу дію Мінеролу на клітини кровотворної системи, а також відновлення мікроциркуляції крові в організмі.

Добавити коментар

Залишити коментар