Оформлення фасаду

Оформлення фасаду будь-якої будівлі вирішує, як мінімум, два завдання, це захист несучих стін від згубного прояви навколишнього середовища, і збільшення рівня його естетичної привабливості. Одним з обов'язкових етапів будівництва індивідуальної житлової нерухомості є обробка будинку з боку фасаду, і з боку інтер'єру. Сьогодні ми поміркуємо на тему фасадної обробки.

Способи оформлення фасаду приватного будинку

В даний час на будівельному ринку пропонується чимало варіантів, відмінно підходять для оздоблення фасаду приватного будинку, заміського котеджу і навіть річного дачного будиночка. Однак, перш ніж приступати до вибору матеріалу і технології оформлення фасаду будинку, необхідно розібратися з якого саме будівельного матеріалу зведені його стіни. Справа в тому, що багато оздоблювальні матеріали призначені для оформлення тільки кам'яних фасадів, інші ж - тільки дерев'яних.

Крім того, фасадне покриття може бути мокрим і сухим в залежності від способу його нанесення, наприклад, штукатурка фасаду є мокрою обробкою, а монтаж, скажімо вагонки - сухий. Фасадне покриття також може ділитися на вентильований і не вентильований, в першому варіанті між обробкою фасаду і поверхнею несучих стін є певний проміжок, в другому його немає.

Чим можна оформити фасад приватного будинку


Знову-таки, в залежності від будівельного матеріалу, з якого зведення несучі стіни будинку, для оформлення його фасаду можна використовувати:

  • Спеціальну фасадну фарбу або штукатурку;
  • Облицювальну цеглу;
  • Клінкерну або керамогранітних плитку;
  • Будь дерев'яний, металеві або пластиковий сайдинг;
  • Будь штучний або натуральний камінь;
  • Фасадні касети, панелі і так далі.

В процесі вибору обробного матеріалу для оформлення приватного будинку можна і потрібно керуватися терміном експлуатації, вартістю, естетичною привабливістю і іншими технічними характеристиками.

З вище перерахованих варіантів можна без особливих зусиль підібрати варіант для оздоблення фасаду та літнього дачного будиночка, і добротного приватного будинку, і розкішного заміського котеджу.

Добавити коментар

Залишити коментар