Декоративна штукатурка

Ми всі намагаємося оточувати себе красивими речами, намагаємося створити гарний інтер'єр, застосовуємо різні методи декорування. Дуже важливим елементом інтер'єру є стіни, і їх обробка сильно впливає на загальну картину приміщення. Прекрасним способом зробити неповторний дизайн стане декоративна штукатурка стін, яка додасть кімнаті оригінальність і солідність. Також декоративна штукатурка може бути використання для обробки стелі, таким чином можна прикрашати опори, колони та інше.

Декоративна штукатурка

Такий вид декору буває різним: рифленим, гладким. Штукатурка може імітувати інші матеріали, наприклад, натуральний камінь, шкіру, навіть метал або дерево. Стіни можна зробити під оксамит, а також шовк, золото. Є техніки, які можуть імітувати старовинні поверхні з красивою павутиною тріщин. Гладкі поверхні робляться для подальшого нанесення різних візерунків, фресок, справжніх картин на штукатурці.


- Замовити штукатурку в Львові  можна тут...

Які бувають штукатурки?

Фактурна штукатурка, це суміш з різних квітів, в основі якої різні матеріали, як натуральні, так і синтетичні. У складі можуть бути різні наповнювачі, це можуть бути і бавовняні волокна, і крихта натурального каменю або синтетичних матеріалів. Після того, як штукатурка наноситься на стіну, підсихає, вона набуває фактурність. Її надають відповідні наповнювачі. Така штукатурка відмінно декорує стіни, а також приховує невеликі недоліки поверхні.


Кам'яна штукатурка, як видно з назви, має в складі крихту каменю, а також сполучний компонент. Таку штукатурку дуже просто наносити. Навіть непрофесіонал може отримати в результаті відмінні результат, огріхи, як правило, практично непомітні, та й завжди можна подумати, що там було і задумано. Крім того, кам'яна штукатурка міцна, і служить довго.


Є також штукатурки з латексними синтетичними наповнювачами, які мають високу міцність, і витримують значні механічні навантаження. Силікатні штукатурки не розбухають при високій вологості. Правда, для нанесення такої штукатурки необхідно особливим чином підготувати поверхню стіни, оскільки для силікатних штукатурок звичайні грунтовки не підходять.

Добавити коментар

Залишити коментар