Як вибрати грунтовку?

При самостійному ремонту багато хто починає думати над тим, яку ж ґрунтовку найкраще використовувати. Це важливе питання, тому що саме грунтовка відповідає за міцність і довговічність зчеплення шпаклівки з основою.

 А якщо ж Вас цікавить магазин побутової техніки в Сумах, де радують ціни, то дивіться каталог в Інтернеті. Тут же Ви можете і замовлення зробити. Грунтовка займає важливе місце в ланцюжку ремонту, особливо, якщо поверхня Ви збираєтеся покрити фарбою.


При виборі грунтовки звертайте увагу на те, яку поверхню нею Ви будете покривати. Найдешевша грунтовка - це для шпалер клей. Але мінус подібної грунтовки в тому, що вона застосовується тільки на ідеально рівню поверхню. Не забувайте про те, що є ризик того, що на Ваших шпалерах можуть з'явитися жовті плями, осиплеться штукатурка або ж з'являться тріщини.


Більш сучасний вигляд - це спеціальна грунтовка. Є кілька видів такої грунтовки, що розрізняються по активних компонентів. Таким чином, ви можете підібрати певну ґрунтовку під певну поверхню. Така грунтовка дорожче коштує, але Ви рятуєтеся від непотрібних ризиків. наприклад під час нанесення фактурної штукатурки, та декоративної.

За компонентами поділяють на:

  • акрилову ґрунтовку (підходить для будь-якої поверхні, в тому числі гіпсової штукатурки), не має специфічного запаху. Сохне буквально за п'ять годин. Не підходить для темних металевих поверхонь, на ній може з'явитися іржа.
  • алкідна грунтовка підходить для дерева. Вона виділяє структуру дерева і підходить для будь-якої породи. Час сушіння до п'ятнадцятої години.
  • глифталева грунтовка використовується тільки в сухих приміщеннях. Сохне за добу і використовується для покриття поверхонь з металу.
Добавити коментар

Залишити коментар