Покриття ванн рідким акрилом

Покриття ванн рідким акрилом (стакрілом), відгуки Опис способів реставрації ванн.
Чавунні і сталеві вироби, що втратили свою зовнішню привабливість, але зберегли експлуатаційні властивості, можна відреставрувати рідким акрилом (стакрілом). Це найдешевший, легкий і дієвий спосіб ремонту ванни. Для цього не знадобиться демонтувати і назад встановлювати ванну. Потрібно буде тільки запастися необхідними інструментами і викликати додому фахівця.

Характеристика рідкого акрилу

Перелік позитивних якостей стакрілаНа сьогоднішній день з імпортної сировини виробниками створено двухкомпонентное речовина, за допомогою якого можна отримати красиву, ідеально рівну і надійну поверхню.

Стакріл є плинним матеріалом, за допомогою якого реставрація робиться методом наливу. В результаті виходить товстий, якісний і міцний шар покриття.

Переваги матеріалу:

  • Для реставрації не застосовуються валики і кисті.
  • При роботі з акрилом виключається неприємний стійкий запах.
  • Рідкий стакріл добре перемішується, тому в нього можна додавати будь-колер, тим самим змінюючи колір покриття.
  • Матеріал має низьку теплопровідність і антибактеріальні властивості.
  • Після нанесення акрилу не залишається повітряних бульбашок.
  • Після реставрації ванну неможливо буде відрізнити від нової.
  • Якщо роботи будуть виконані правильно, то покриття не потріскається і не потьмяніє протягом дванадцяти років.
  • Рідкий стакріл має єдиний недолік - тривале висихання. Однак у порівнянні з німецьким акриловим покриттям він коштує набагато дешевше і відгуки про нього хороші.


Методи реставрації ванн - порівняння, відгуки

Покриття емаллю. Понад двадцять років проводиться реставрація ванн таким методом. Це досить хороший, але тимчасовий спосіб. Підходить він в основному тим, хто продає, здає або знімає квартиру.

Нюанси реставрації ванн способом покриття емальюЕмаль на поверхню наноситься пензлем, тому не можна сказати, що ванна буде виглядати як нова. Однак вона буде блискуча, свіжа, красива.
Головний полюс нанесення емалі - оперативність. Митися у ванні можна буде вже на наступний день.
Мінус методу полягає в тому, що термін служби такого покриття складе не більше п'яти років.
Після того як емаль почне облазити, поверхня знову доведеться реставрувати.
Щоб покриття прослужило довше, за ним необхідно правильно доглядати. Зустрічаються відгуки про те, що емальоване покриття прослужило близько десяти років.
Два рази покривали ванну емаллю. Цього покриття вистачало на п'ять років, потім воно облуплюється. З мінусів: поверхня стає слизькою, тому не обійтися без килимка. Під час робіт з відновлення варто дуже неприємний запах. Говорив зі знайомими з приводу вставки в ванну, але кажуть, що вона сильно «гримить». Тому схиляюся знову емальовані.
Іра, Луцьк
Відновлення емалі є клопіткою справою. В першу чергу треба дощенту залізної щіткою зчистити стару емаль. Потім поверхню обезжиривается всілякої хімією. Після цієї брудної роботи в ванну наливається окріп, щоб вона прогрілася, і тільки потім за допомогою простої плоскої пензлика наноситься емаль. Дві доби ванною користуватися не можна. При акуратному використанні прослужить років шість.

Сергій, Тернопіль


Рідкий акрил для ванн, відгуки
Заливка стакрілом - найефективніший і дієвий спосіб реставрації, який існує на сьогоднішній день.

Опис переваг реставрації ванн рідким акріломванна після покриття стакрілом виглядає набагато краще, ніж при її реставрації пензликом, гладка, без патьоків поверхню, яка повторює форму ванни;
метод заливки рідким акрилом підходить для тих, у кого ванна в жахливому стані;
в висохлому стані стакріл при ударі пружинить, тому не тріскається;
поверхню виходить гладкою і товстої;
коштує таке покриття трохи дорожче, ніж реставрація емаллю, але служить значно довше і має більше позитивних відгуків.
Після переїзду в хрущовку нас чекав сюрприз - жахливий стан сантехніки. Найгірше виглядала ванна. Щоб її змінити, потрібно було виламувати стіну, а цього робити зовсім не хотілося. Знайшли в інтернеті варіант реставрації - заливка рідким акрилом. Ми подзвонили у фірму і залишили заявку.


Майстер, який приїхав, спочатку зняв з ванни всі пристосування, потім її почистив і став заливати. Все було зроблено швидко і професійно. Акрил висихав тридцять шість годин. Перший час стояв страшний запах, який швидко вивітрився. На сьогоднішній день ванна виглядає як нова і радує око.

Інна, Дніпро
Уже два рази відновлювали ванну стакрілом. При її звичайному використанні реальний термін служби такого покриття - два роки. Після починають з'являтися тріщини, з якими можна ще років зо три проіснувати. Однак вони блискавично розростаються і збільшують свої масштаби. Під тріщинами накопичується вода і з'являється неприємний запах. Крім цього, на поверхні з'являються брудні краплі, які нічим не змиваються. Наприклад, від фарби волосся. Цей метод реставрації, звичайно, швидкий, але зовсім недовговічний.
Галина, Київ
Хочу залишити свій позитивний відгук, так як повністю задоволена відновленням ванни наливним способом. Спочатку мій чоловік наполягав на тому, щоб купити нову ванну. Так як грошей було зовсім небагато, ми придбали склотканинні, яка прослужила всього рік. Такі конструкції сильно прогинаються, так як дуже тонкі.
В результаті довелося з дачі привезти стару чавунну, і замовити її реставрацію наливним способом. Служить вона нам вже протягом чотирьох років і нічого не зіпсувалося. Виглядає як нова, тріщин ніяких не виникло. На дотик поверхня приємна, тепла і неслизькою.
Акриловий вкладиш - це найвідоміший і найдорожчий метод реставрації ванн.

Особливості реставрації ванн за допомогою акрилового вкладиша. Перш ніж відновлювати ванну таким способом, необхідно буде демонтувати перший ряд кахлю.
Виготовляються акрилові вкладиші будь-якої форми за індивідуальним замовленням.
На готовий вкладиш і ванну наноситься спеціальний клей і поверхні «зчіплюються».
Така робота по реставрації триває близько двох годин, а термін служби вкладиша - до двадцяти років.
Виглядає ванна після такого відновлення сучасно і красиво.
Товщина вкладиша всього близько чотирьох міліметрів, але корисний простір ванній він все ж зменшує.
На дно повинні бути обов'язково нанесені насічки, інакше будуть ковзати ноги.
При експлуатації ванни з акриловим вкладишем, не можна наливати сильно гарячу воду.
Хочу залишити свій відгук про досвід експлуатації акрилового вкладиша, яким користуємося вже шість місяців. До плюсів можна віднести:

Про плюси: вкладиш відмінно відмивається кремом «Сиф», який нічого не дряпає; з часом не жовтіє; приємно вставати навіть в непрогріту ванну.
Тільки зараз прочитала про обмеження застосування будь-яких засобів і теж злякалася, хоча ванній з вкладишем користуємося вже п'ять років. Регулярно фарбую волосся, але плям на поверхні поки немає. Часто упускає туди дитячі іграшки - нічого критичного не сталося.

Коментарі 1

Мариша
Мариша от 29 вересня 2020 15:53
Старые чугунные ванны, покрытые эмалью, имеют очень долгий срок эксплуатации, но вот верхний слой может прийти в негодность. На верхней поверхности могут появиться желтые пятна, трещины, а также сколы. Реставрация покрытия позволит привести изделие к первозданному виду и продлить срок службы ванны.
Реставрация позволит вернуть прежний красивый вид изделия, а также ванна приобретет гладкость. Слой эмали защищает данный вид сантехники от чистящих веществ, резких перепадов температур, а также от воздействия горячей воды. Главное, вовремя восстановить верхнее покрытие. Все процедуры по реставрации можно провести самостоятельно, без привлечения для этого квалифицированных мастеров.
Добавити коментар

Залишити коментар